Kestävyysvalmennus

KESTÄVYYSVALMENNUS

Riko rutiinit ja nouse kestävyysurheilussa seuraavalle tasolle. Ammattimainen valmentaja auttaa, oli tavoitteesi juosta nopeampia vitosia, pärjätä pyöräilyssä tai ottaa triathlonissa askeleita nopeampaan suuntaan.

Tavoitteellinen kestävyysurheilu vie resursseja. Itseäsi valmentaessasi käytät aikaa parhaiden toimintatapojen selvittämiseen ja voit helposti ajautua väärille urille. Lue blogikirjoitus pahimmista sudenkuopista itseään valmennettaessa.

Tällä hetkellä olen päätoimisesti tutkijana (tutkien tuoko kevyt peruskuntoharjoittelu erilaisia vasteita kuin intervalliharjoittelu), minkä vuoksi valmennuspaikkoja on vain rajallisesti tarjolla. Valmennuspaikoissa on pientä vaihtelua, joten ota yhteyttä ja kysy onko niitä juuri tällä hetkellä avoinna.

 

Miksi käyttäisit valmentajaa?

 

Parempi tapa on ottaa valmentaja auttamaan sinua harjoittelussa. Osaava valmentaja on tehnyt tarvittavan taustatyön ja pystyy laatimaan sinulle tavoitteittesi mukaisen räätälöidyn harjoitusohjelman. Pystyt itse keskittymään varsinaiseen harjoitteluun, kun valmentaja hoitaa ohjelmointipuolen.

 

Harjoittele optimaalisesti

 

Valmentaja auttaa paitsi harjoittelemaan paremmin, myös saavuttamaan tuloksia. Tutkimusten mukaan kunto kohoaa samalla ohjelmalla vain noin 3 kk ajan, minkä jälkeen harjoittelun painopistettä tulisi muuttaa. Asiantunteva valmentaja osaa ottaa tämän huomioon ja tarjota sopivasti uutta variaatiota harjoitteluun aina kun sitä tarvitset.

 

Valmentajan avulla onnistut myös optimoimaan harjoitteluun käyttämäsi ajan, oli se sitten 2 tai 10 tuntia viikossa. Voit antaa valmentajan huolehtia harjoittelusi jaksottamisesta ja seurannasta tavoitteittesi mukaan eikä sinun tarvitse huolehtia sen enempää suurista kuin pienemmistäkään linjoista.

 

Henkilökohtainen kestävyysvalmennus 80 €/kk. Ensimmäinen kuukausi ilmaiseksi!

 

 

Räätälöityä harjoittelua juoksuun ja pyöräilyyn

 

Tarjoamme sinulle nykyaikaista ja tutkimustietoon nojaavaa kestävyysvalmennusta sekä yksilöllisesti räätälöidyn henkilökohtainen harjoitusohjelman, joka pohjautuu vahvuuksiisi ja heikkouksiisi sekä käytössä olevaan harjoitteluaikaan.

 

Valmennukseen kuuluvat myös kuukausittaiset tapaamiset valmentajan kanssa. Tapaamisissa käydään läpi harjoittelua, suunnitellaan tulevia harjoitteita ja tehdään seurantatestejä. Myös etävalmennus onnistuu.

 

Valmennuksessa annetaan apua harjoittelun suhteen askarruttaviin kysymyksiin, kuten lajitekniikkaan, ravitsemukseen, intervalliharjoitteluun tai voimaharjoitteluun.

 

Seuraamme harjoittelun onnistumista, kuormitusta ja intensiteettijakaumaa säännöllisesti harjoituksista kerätyn datan avulla.

ESIMERKKEJÄ

Ohessa kaksi kuvitteellista esimerkkiä ohjelmista. Näiden
ohjelmien tuloksia testataan kuukausittain ja niitä muokataan säännöllisesti.

Yksityiskohtaiset ohjelmat sisältävät myös tarvittavat harjoitukset.

 • Maratonkuntoon

 • Valmennettava: Lievästi ylipainoinen yli 30 v. nainen joka juoksee satunnaisia lenkkejä

  Tavoite: Maraton 9 kk päästä. Aikaa harjoitteluun 6 h/vko

  Ohjelma: Ensimmäiset kuukaudet rauhallisia lenkkejä, jotta nähdään, miten valmennettava tottuu säännölliseen rasitukseen.

  Kerran viikossa vauhtikestävyyttä, kerran pitkä lenkki, jonka kestoa kasvatetaan viikoittain, muuten peruskestävyyslenkkejä tekniikkaharjoituksilla höystettynä.

  myöhemmin kasvatetaan vauhtikestävyyspainotusta ja maksimivetoja, jotta juoksuun saadaan vauhtia. Pitkät lenkit pysyvät ohjelmassa.

  Maratonin lähestyessä lisätään maratonvauhtisia juoksuja.

  Muuta: Painonpudotusta autetaan ravinto-opastuksella ja nukkumisen parantamisella.

 • Jotain uutta pyöräilyyn

 • Valmennettava: Ihannepainoinen, keski-ikäinen kestävyysurheilua harrastava mies. Pyöräillyt aktiivisesti kymmenen vuotta ja kilpailee pyöräilyn ikäkausisarjassa.

  Tavoite: Löytää uusia tapoja nostaa pyöräilykuntoa. Aikaa urheiluun 10-13 h/vko.

  Ohjelma: Blokkiperiodisaatio sekä maksimivoimaharjoittelu.

  Lihasvoimaa 2-3 kk peruskuntokaudella, jonka aikana 2-3 krt/vko jalkoja painottava voimaharjoittelu (4-12 toiston sarjoja). Pääliikkeet yhden jalan kyykky, päkiöille nousu ja lantiotyöntö.

  Kestävyyttä viikon blokkiharjoittelujaksoina. Kovina viikkoina vauhtikestävyys tai maksimikestävyys 4-6 krt/vko.

  Yhtä kovaintensiteettistä viikkoa seuraa 3-5 kevyempää viikkoa: paljon peruskuntolenkkiä sisältäen tekniikkaharjoitteita ja nopeusharjoitteita.

  Viikkoon mahdutetaan yksi ylläpitävä maksimikestävyysharjoitus.

Ota ensimmäinen askel parempaan harjoitteluun, yhdessä onnistumme!